Д-р Марияна Симеонова и нейната лична борба за здравето на пациентите

Работата ми като анестезиолог-реаниматор ме срещна преди 10 години с едно момиче, което вследствие на доброкачествено заболяване и няколко операции загуби червата си. Заедно с Елена проведохме много битки, за да докажем, че хората като нея могат да оцелеят и да имат качествен живот. Една от много важните битки беше за осигурявянето на финансирането на парентералното (венозно) хранене, което е животоспасяващо и животоподдържащо за пациентите със Синдром на късото черво. Венозното хранене изисква индивидуален подход, правилни изчисления и не търпи компромиси в състава или количеството, за да не застраши живота на пациента.

След шест години и половина парентерално хранене Елена беше трансплантирана успешно (трансплантация на черва и панкреас) и днес е една прекрасна млада жена, с която продължаваме заедно благотворително да помагаме на нуждаещите се. През годините след създаване на методиката за финансирането се наложи да изискам отново няколко корекции поради некомпетентна намеса и промяна. Последната промяна е направена през 2018 г. и тя е неадекватна за нуждите на пациентите като Елена и Делян, с ултракъсо черво.

Делян е 38 г. млад мъж, който през 2018 г. поради мезентериална тромбоза загуби голямата част от червата си и в резултат е на тотално венозно хранене (24/7). Поради споменатата промяна той получава финансиране само за 1/3 от венозната храна за месец, без да включваме всички други абсолютно необходими венозни съставки и консумативи. Семейството му изнемогва.
Майката на Делян е медицинска сестра. Делян се нуждае от чревна трансплантация, но дотогава трябва да бъде поддържан в отлично здравословно състояние. Започнах разговорите за пълното осигуряване на необходимите храни и консумативи, но това ще отнеме време, поради много обективни и субективни фактори, както беше и преди 10 години. Затова отправям молбата си на лекар и човек към всички Вас, които бяхте толкова добри към Елена: моля, помогнете на Делян сега, когато е важно за него. Аз няма да спра да работя за възстановяване на постигнатото с толкова труд финансиране, но той няма време.

Дарителската сметка на Делян е отворена и към момента целта ни е да събираме по 3500 лв. месечно необходими за парентерална храна, лекарства и консумативи, до трансплантацията. Цената на портативната помпа е 1900 лв., с медицинска раница за 250 лв. (еднократно).

Делян Митрев
Първа Инвестиционна Банка
BG81FINV91501317462368
(BGN)

Сметката е благотворителна и средствата се използват под контола на банката единствено за лечението на Делян.